Šminkanje

ANAMARIJA GRGIĆ BARBARA HODŽIĆ DORA HERMAN LARA ALAVANJA LUCIJA RAGUŽ NIKA GRBELJA RAHELA KVESIĆ STELLA BULUM

 

 

Budući da primjećujemo da se, unatoč strogom Kućnom redu, starije djevojčice vole našminkati, odlučile smo ih pitati zašto to čine  i  što misle o šminkanju.

 

 

Barbara Hodžić

Šminkam se zato što volim šminku. Redovito stavljam puder i maskaru.Mislim da nije u redu to što je šminkanje zabranjeno jer smatram da je naša stvar što ćemo raditi s našim licem, a ne stvar naših natavnika. Šminkam se gotovo svaki dan i tako se osjećam ljepše.
Stella Bulum

 

Volim se šminkati. Redovito stavljam puder, maskaru i olovku.  Ne slažem se u potpunosti s time što je šminkanje zabranjeno.

Anamarija Grgić

Da volim  se našminkati, ali samo kad izlazim. Stavljam maskaru. Smatram da je zabrana šminkanja opravdana. Mislim da je svaka cura lijepa na svoj način i da treba izgledati što prirodnije. Ja ne dolazim našminkana u školu.
Lucija Raguž

Šminkam se jer mislim da sam tako ljepša, a od šminke koristim maskaru.
Mislim da zabrana šmikanja nije u redu, curama u pubertetu lice divlja i naravno da žele biti ljepše i zato nanose puder, naravno, ako je u umjerenim količinama.
 

Rahela Kvesić

Ne šminkam se jer  se ugodno osjećam u svome tijelu bez šminke.
smatram das u djevojke koje se šminkaju nesigurne u sebe, ne prihvaćaju sebe kakve jesu i previše im je stalo do vanjskog izgleda (naravno, to se ne odnosi na neke prilike u kojima se posebno uređujemo, već na svakodnevno šminkanje).

 

 

Dora Herman

Volim se šminkati zato jer izgledam ljepše. Koristim puder, rumenilo i maskaru.
Ne sviđaju mi se stroga pravila jer neke cure imaju puno prišteva i žele to prekriti i normalno je da se šminkamo u 7. Razredu.
 

 

 

Nika Grbelja

Ne volim se sminkati zato što kad stavim šminku na lice osjećam teret i teško mi ju je nositi.Također  mislim da to još za moje godine nije primjereno.
O curama koje se šminkaju  ne mislim ništa loše, te cure se jednostavno osjećaju bolje sa šminkom.

 

Lara Alavanja

Ne volim se šminkati jer se ne osjećam ugodno s puno šminke na sebi i zato što mi se često ne da  šminkati, pogotovo ujutro.
O curama koje koriste kozmetiku ne mislim ništa lošije od onih koje ju ne upotrebljavaju jer i sama ponekad znam staviti  maskaru i korektor pa i tuš, ali ne često.

Ivana  Artiček  i Lorena Maričević, 6.b